qdela

Alla inlägg den 8 april 2010

Av Cicci Andersson - 8 april 2010 23:35

Vad är psykisk misshandel?

Psykisk misshandel är återkommande dåligt bemötande i syfte att dominera, kontrollera, kränka, förödmjuka den man utsätter. Psykisk misshandel är skadligt för den utsattas psykiska och fysiska hälsa och skadar självkänslan allvarligt och på lång sikt.


Psykisk misshandel är en form av psykisk och känslomässig tortyr. Vissa av teknikerna känns igen från tortyrfängelser runt om i världen, t.ex att växla mellan värme och våld, hot att skada den utsattes närmaste, flera timmars förhör med absurda anklagelser, presentera lögner för att manipulera fram vissa svar och "erkännanden", vredesutbrott, nedsättande tillmälen. Det är en form av hjärntvätt och har aldrig någonting med kärlek att göra.


Psykisk misshandel är det första steget till fysisk misshandel. Nästa steg kan bli att slå på föremål eller att de verbala angreppen börjar förekomma inför andra människor innan misshandlaren slutligen attackerar sin partner fysiskt. Den psykiska misshandeln fortgår sedan parallellt med den fysiska misshandeln. Det finns också misshandlare som enbart misshandlar psykiskt.


Psykisk misshandel skadar den utsattes självkänsla och självtillit allvarligt. På sikt kommer den utsatta att tvivla på sitt omdöme och till och med sitt människovärde. Att förlora sitt jag är att bli bestulen på det viktigaste en människa har.


Psykisk misshandel skadar din hälsa allvarligt. Att leva under den stress det innebär att ha en vardag fylld med kränkningar och otrygghet orsakar en hälsofarlig stress. Det kan ge fysiska symtom som högt blodtryck, magsår, huvudvärk, muskelvärk, mag-tarmproblem. Det kan också orsaka psykisk ohälsa som depression, panikångest, sömnrubbingar, ätstörningar och självmordstankar.


Det starka band som ibland skapas mellan parterna i ett misshandelsförhållande är ingen kärlek utan en bindning som beror på känslomässigt beroende. Den utsatta blir alltmer beroende med tiden då hennes självkänsla minskar.


Av Cicci Andersson - 8 april 2010 21:04

Att saker ska gå så långt. Att det ska behöva kännas som det gör. Att man ska se det man ser hos andra människor. Man mister den ene efter den andra i livet, vissa mer betydande o andra inte men nu orkar jag inte lägga mer värde med andra hos mig längre. E bara så trött på det.....

Jag skiter i er alla o låt mig va för helvete, ensam e starkast o fan e det bäst.

 

Av Cicci Andersson - 8 april 2010 19:58

Såååå trött på vissa saker... Att folk inte ens kan erkänna att de gjort fel, inte be om ursäkt för att satt andra i klister. Ett litet jävla FÖRLÅT borde va på sin plats när andra får sälja sina saker o betala i andras räkning.

En liten ursäkt e allt vi vill höra, som vi sagt att vi skiter ju i resten!!!!!

 

Skiiiiiiiiiiiiiiiiter i andras helveten nu med!!!!

FÅTT NOG.

Av Cicci Andersson - 8 april 2010 13:35

 

Prova skadar ju inte!

Av Cicci Andersson - 8 april 2010 13:11

Ja då så... nu va man hemma då efter de tredje besöket på öppen psyk o en jävla massa frågor, Va det sista Besöket för det. Nu ska de sammanfatta allt , hon o hela teamet, sen får man se vad de kommer fram till. Vad får man för diagnos tro??? Att jag lider av svår panikångest e ingen nyhet men har det inte på (som man så fint säger) på papper. Va kan man få för behandling o ... RÄTT mediciner!!!! Man e ju sjukskriven som djupt depprimerad o med svår ångest. Hmmm sen blir det sjukbidrag o snart ett bättre mående (hoppas jag).   Kan man inte fungera så kan man inte. Önskade man kunde jobba som vanligt folk men för mig e det helt uteslutet för ett tag. Måste bara få utttrycka min känsla av äckel o irritation med över alla de döda djur som ligger över hela vägarna. Har inte folk vett o kliva ur sin bil efter att ha kört på ett o lägga de till kanten? Va fan gör vägverket som bara låter det ligga då? Det e ju fan ÄCKLIGT!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

glitter

FRÅGA PÅ, FRÅGA MIG

Omröstning

va e det viktigaste för dig?
 familjen
 vänner
 du själv
 Killen
 Tjejen
 fånga dagen

Senaste inläggen

lämna gärna ett avtryck här

Marknadsför din blogg

Länkar

clock

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

bloggvärde

..


Ovido - Quiz & Flashcards